V letošnjem šolskem letu se bomo prvič pridružili projektu Teden pisanja z roko 2020, ki bo na številnih šolah in v drugih zavodih po Sloveniji potekal med 20. in 24. januarjem.

V teh dneh se bomo skušali še posebej zavedati pomena naših rokopisov in poskusili odgovoriti na številna vprašanja, povezana s pisanjem z roko. Kako vpliva pisanje z roko na naše možgane, sposobnost pomnjenja in ustvarjalnost? Kaj s sporočilom, napisanim na roko, naslovniku razodenemo o sebi? Kaj lahko z opazovanjem vsakega rokopisa izvemo o piscu besedila in okoliščinah nastanka besedila? ​

Prav je, da negujemo svojo pisavo in ne pozabljamo, da je pisava vsakega izmed nas unikat oz. posebnost, po kateri se razlikujemo od drugih ljudi.

Na priloženem dokumentu si lahko pogledate, kako gre pisanje od rok gospe ravnateljici, Mojci Rode Škrjanc, in preberete, kakšen je njen pogled na pisanje z roko. V tretjem nadstropju naše šole pa se lahko učenci od 6. do 9. razreda preizkusite v prepoznavanju pisav vaših učiteljev.

Kakšna pa je vaša pisava?

Povezava na kratek film o pisanju z roko:  https://youtu.be/tjaWc7MduXY.

Živa Blatnik

(Skupno 162 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost