Spoštovani starši,

s ponedeljkom, 19. 10. 2020, in do preklica bo za učence 6.–9. razreda pouk potekal na daljavo. Pouk bo pretežno v dopoldanskem času. To za razliko od pouka na daljavo v lanskem šolskem letu pomeni, da morajo biti učenci pri pouku prisotni, ko ta poteka (zlasti, ko gre za pouk v živo – aplikacija Zoom) oz. morajo sodelovati pri aktivnostih, ki jih pripravijo učitelji. Za opravljanje dejavnosti kot so npr. izdelava izdelka, domača naloga ipd. si čas učenci seveda razporedijo po svoje, povratno informacijo pa bodo od učiteljev dobili pri pouku dopoldan.

Urniki posameznih oddelkov bodo ustrezno prilagojeni, objavljeni bodo jutri, 16. 10. 2020.

Komunikacija učitelj–učenec in dejavnosti pouka se izvajajo v spletnem okolju eAsistent ter tudi v živo z aplikacijo Zoom. Pomembno je, da se učenci v času pouka na daljavo s svojimi vstopnimi podatki redno prijavljajo v okolje eAsistent (Xooltime) in sledijo napotkom, ki jih bodo posredovali učitelji.

Prisotnost pri pouku na daljavo je za učence seveda obvezna. Starši izostanke (npr. zaradi bolezni) razrednikom napovejte vnaprej oz. opravičujte sproti.

Svetujemo vam, naj si vaš otrok doma, če je možno, pripravi ustrezen prostor/kotiček za delo, da bo lahko v miru sodeloval pri pouku (npr. preko Zoom videopovezave) in da pri delu ne bo za otroka motečih dejavnikov.

Na šoli smo se ves čas trudili upoštevati higienska in druga varnostna priporočila tudi zato, da do pouka na daljavo ne bi prišlo, vendar se je Vlada RS odločila, da je potrebno vsled aktualnemu dogajanju in zaradi varnosti sprejeti ta skrajen ukrep.

Želimo si, da se bodo razmere karseda hitro stabilizirale in da se učitelji po jesenskih počitnicah z našimi učenci spet srečamo v šolskih klopeh. K temu lahko pripomoremo vsi – upoštevajmo znana higienska priporočila in samozaščitno ravnanje: ustrezno redno higieno rok in kašlja, pravilno uporabo maske in ustrezno medosebno razdaljo.

Učenci 1.–5. razreda se izobražujejo na ustaljen način v šoli. Interesne in izvenšolske dejavnosti se zanje načeloma ne bodo izvajale.

Hvala za razumevanje in ostanimo zdravi!

Vodstvo šole in učiteljski zbor

(Skupno 195 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost