V torek, 15. oktobra 2024, je na OŠ Toma Brejca potekal dogodek Erasmusova tržnica idej, ki se je uspešno odvijal v okviru Erasmus Days 2024. Namen dogodka je bil predstaviti različne projekte in aktivnosti, ki smo jih izvedli v okviru programa Erasmus+. Obiskovalci so imeli priložnost prisluhniti številnim inovativnim pristopom k poučevanju ter izmenjati izkušnje na področju obvladovanja konfliktov, čustvene inteligence, kulturnega izobraževanja in zmanjševanja stresa.

Program je obsegal štiri sklope predavanj, ki so potekala v različnih učilnicah. Predavatelji, med njimi učitelji iz naše šole ter iz šole OŠ Vodice in OŠ Majde Vrhovnik Ljubljana, so delili svoje znanje in prakse, ki prispevajo k oblikovanju spodbudnih učnih okolij. Na voljo so bile teme, kot so uvajanje joge v osnovne šole, strategije za lajšanje stresa za učitelje, vključevanje dejavnosti čuječnosti v šolsko okolje ter predstavitve o mobilnosti učencev.

Dogodek je poleg učiteljev privabil tudi starše otrok, ki se bodo v novembru odpravili v Španijo, ter učence, ki so že imeli izkušnje z Erasmusovo mobilnostjo. Njihove izkušnje so dodale dodatno vrednost dogodku in navdihnile mnoge obiskovalce.

Zaradi dobre organizacije in bogatega programa je bila tržnica idej izjemno dobro sprejeta. Hvala vsem sodelujočim za njihov trud in predanost, ki so jih pokazali pri predstavitvah. Vaša navdušujoča dela so bila vsem v navdih in potrjujejo, da smo del odlične izobraževalne skupnosti.

Upamo, da bomo tudi v prihodnje nadaljevali s podobnimi dogodki, ki spodbujajo izmenjavo idej in praksi ter krepitev medsebojnih povezav med šolami.

Mojca Janžekovič
Erasmus+ koordinator

(Skupno 6 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost