V torek, 18. 2. 2025, smo z učenci, ki obiskujejo obvezni izbirni predmet nemščina imeli kuharsko delavnico. Pri pouku smo obravnavali poimenovanje hrane in pijače v nemščini, prehranjevalne navade Nemcev ter drugih narodov po svetu ter se pogovarjali o zdravih prehranjevalnih navadah. Svoje znanje smo želeli nadgraditi tudi v praksi. Na kuharsko delavnico smo se pripravili z raziskovanjem tradicionalnih avstrijskih in nemških jedi ter se nato odločili za pripravo avstrijskega carskega praženca z jabolčno čežano (Kaiserschmarrn mit Apfelmus) ter nemških jajčnih vlivancev – špeclov (Späzle) s sirom. Pripravljena hrana je bila zelo okusna, naše nove kuharske spretnosti pa bomo še naprej krepili z vajo v domači kuhinji.
Na spodnji povezavi si lahko ogledate nekaj utrinkov.
(Skupno 20 obiskov, današnjih obiskov 1)

Orodna vrstica za dostopnost